چرا الگوریتم Freshness ساخته شد؟
چهکسی علاقه دارااست که سن دوستدختر جاستین بیبر در سال 2005 را بداند؟!
این پاراگراف نسبتاً زننده، دقیقاً صحبتی بود که مدیر سابق آموزش سئو مشهد نصیب جستجو گوگل در سال 2011 و در طول رونمایی از الگوریتم Freshness عنوان کرد. این الگوریتم در اولیهِ رونمایی سبب ساز ساختوساز تغییرات زیادی در نتایج جستجو شد. طبق آمار، چیزی در حدود 35 درصد سایتهای سکودار در حاصل صفحات اول گوگل، پس از استارت کار Freshness، در جایگاههای خود مبتلا تغییرات شدند و این آیتم بسیاری از وبمستران را به معنای حقیقی و واقعی نگران کرد.
درین نوشته ی علمی قصد داریم به صورت جامع، به معرفی الگوریتم Freshness بپردازیم و آنگاه، نکات اساسی و کلیدی بهینهسازی وبسایت و محتوا را برای این الگوریتم به شما آموزش دهیم.
چرا الگوریتم Freshness ساخته شد؟
فرایند تولید محتوا به صورت صعودی در حالا گسترش آموزش سئو در مشهد بوده و هست. در سال 2010 پیشبینی شده بود که حجم محتواهای تولید شده، فقط در سال 2017، بیشتر از اطلاعات تولید شده در 5 هزار سال قبل از آن باشد! خودتان تصور کنید در میان اینهمه اطلاعات و محتوای جان دار، گوگل چطور می خواهد دقیقاً نوشتهی علمی مفید و مورد نظر استفاده کننده را به دست او برساند؟
گوگل برای نشانه دادن بهترین نتیجه به کاربران خود، الگوریتمهای زیادی (به عنوان مثال کبوتر، مرغ مگسخوار، پاندا، پنگوئن و ...) را تشکیل داد کرده و بهروزرسانی میکند. الگوریتمهایی که بر روی مواردی مثل:
کپی نبودن محتوا
اعتبار سنجی وب سایت
تشخیص محتوای بی کیفیت
و...
تمرکز داراهستند؛ البته اینها باز هم کافی نبودند. اجازه بدهید یک مثال بزنم. تصور کنید که شما در ادامه دانلود یک کتاب درسی برای فرزند خود در سطح وب میباشید. آیا دوست دارید در زمان جستجو عبارتِ «کتاب فارسی پنجم دبستان»، با سایتی روبرو شوید که کتاب فارسی نوشته شده در سال 1387 را به شما آرم میدهد؟ آیا دراینحالت کپی نبودن، کیفیت عالی بودن و اعتبار بالای وبسایت به شما کمک میکند؟ به هیچ وجهً.
در اصل، الگوریتم Freshness برای حل نقص کاربران در واکنش با محتواهای قدیمی به وجود آمد! به عبارت دیگر، وظیفه Freshness، ارتقاء جایگاه محتواهای جدید نسبت به محتوای کهن هست. با کمک این الگوریتم می باشد که پس از جستجو عبارتِ «کتاب فارسی دبستان» در گوگل، به نوترین نسخه چاپی این کتاب در سکوهای نخست نتایج میرسید.