UTM چیست؟
در صورتی متوجه شوید در بین تبلیغات اینستاگرام، تلگرام، رپرتاژ و بنرها صرفا تبلیغ در یک پیج خاص اینستاگرام میباشد که برای شما مشتری می آورد چه فعالیت میکنید؟ خب مشخص می باشد که برای تبلیغ در آن پیج اینستاگرام بیشتر هزینه میکنید و از سایر کانالهای تبلیغ کمتر استفاده میکنید. اینطوری هزینهها کمتر و فروش بیشتر می شود. حالا سوال اساسی اینجاست که از کجا بفهمیم کدام کانال یا تبلیغ برای ما مشتری بیشتری آورده است؟ راه حل کار دست لینک UTM می باشد.
با لینک و پیوند یو تی ام به راحتی آموزش سئو مشهد میقدرت فهمید مشتریان از چه تبلیغ، کانال، وب سایت یا پلتفرمی به وب سایت وارد میشوند.
شیوه کار لینک UTM بسیار سهل است و به همین استدلال به کارگیری از آن را در هر کمپین تبلیغاتی پیشنهاد می کنیم.
درپی، گام به گام یاد میگیریم پیوند UTM چیست،چطور یو تی ام بسازیم و از آن به کارگیری کنیم.
UTM چیست؟
فرض کنید فروشگاه اینترنتی دارید و میخواهید برای جذب مشتری بیشتر تبلیغ فرمائید. برای این حراج ویژه میخواهید از مجموع نحوههای بنری، اینفلوئنسر، تبلیغات گوگل و رپرتاژ به کارگیری فرمائید. کلاً اینراهها و کانالهای تبلیغاتی لینکی به وب سایت، لندینگ پیج یا صفحه فرآورده میدهید.
مخاطبان تبلیغ با کلیک روی بنرهای تبلیغاتی، بالا کشیدن آموزش سئو در مشهد لینک در استوری، کلیک روی تبلیغات گوگل یا کلیک روی لینکهای رپرتاژی به تارنما و محصول شما میرسند.
بعد از انتشار تبلیغات، کلی مشتری از این لینک و پیوندها سراغتان میآید البته یک نقص کوچک خواهید داشت؛ شما نمیدانید کدام تبلیغ یا کدام طرز تاثیر بهتر و بیشتری داشته میباشد. اگر بدانید کدام کانال تبلیغاتی مشتری بیشتری برای شما داشت پس دفعه آینده برای آن بیشتر هزینه میکنید و برای کانالها یا تبلیغاتی که کمترین مشتری را داشت هزینه نمی کنید. یا درصورتیکه تبلیغات در برخی کانالها سود نه نداشت آن را بازبینی و اصلاح میفرمائید.
اگر از لینکهای ساده برای تبلیغات استفاده نمائید، صرفا وب سایت یا پلتفرم (برای مثالً فیسبوک، نام سایت منتشر کننده رپرتاژ) ارجاع دهنده یعنی جایی که روی پیوند کلیک شده را در گزارش گوگل آنالیتیکس میبینید. چنانچه هم پیوند شما مربوط به شبکههای اجتماعی باشد و لینکی در قالب یک سری پست منتشر شدهاست، متوجه نمیشوید کدام پست کلیک گرفته هست.
اما با UTM میقدرت آمار دقیق تمام پیوندها را رصد و پیگیری کرد.
UTM مخفف عبارت Urchin Tracking Module می باشد. در شرایطی که به فارسی ترجمه کنیم میگردد: ماژول پیگیری اورچین! که خب از این ترجمه چیز زیادی دستگیرمان نمی شود.
اورچین (Urchin) نام یک شرکت آفریننده نرمافزار آنالیز دیجیتال بود که گوگل آن را خرید. در واقع گوگل آنالیتیکس فرآورده خرید این مجموعه هست. یکی ابداعات شرکت اورچین همین لینک و پیوندهای UTM است که برای به کارگیری در گوگل آنالیتیکس به ارث ماند.
یو تی ام به لهجه ساده یعنی اضافه کردن 5 پارامتر به انتهای آدرسهای اینترنتی (URL) برای ثبت و ضبط اطلاعاتی از منبع.
خب اینک ببینیم این لینک در فعالیت چطور عمل میکند و چطور خواهیم توانست از آن به کار گیری کنیم.