پرتفوی یا پورتفولیو چیست؟
کلمه پورتفولیو یا پرتفوی برای کسانی که در بورس شغل میکنند، بسیار آشناست؛ البته مفهوم پورتفولیو خیلی جاها استفاده میشود و فقط به بورس و ماجراهای آن مربوط نمیشود!
به عنوان مثالً پورتفوی بازاریابی، متاع و پروژه که دراین نوشتهی علمی با تک تکشان آشنا میشویم. اما خب سبد سرمایهگذاری بورس که به پرتفوی دارای شهرت است بیشتر در دل مردم جا باز کرده است، بهخصوص این روزها که بازار بورس و سهام حسابی داغ است.
«پورتفولیو» یک مضمون کاربردی و مهم در بازاریابی و مدیریت آموزش سئو مشهد سرمایه میباشد که انتخاب، رئیس و نحوهی دکوراسیون آن تأثیر بسزایی در توسعه یک کسب و کار دارد.
در شرایطی که موافقید درپیی نوشتهعلمی یار ما باشید تا به تحقیق مفهوم پورتفولیو و گونه های آن بپردازیم...
پرتفوی یا پورتفولیو چیست؟
تا قبل از این که با مضمون و کاربردهای پورتفولیو آشنا شویم، بهتر می باشد مقداری در باب خود این واژه و ریشههای لغوی آن حرف کنیم. شاید برایتان جالب باشد که کلمهی پورتفولیو (portfolio) یک ریشهی ایتالیایی دارد و از لغت Portafoglio آمده هست.
این لغت در زبان ایتالیایی به معنای کیفی هست که برای حمل اوراق و مدارک کاربرد داشته است.
درست است که مضمون پرتفولیو در مباحث مدیریتی و مالی تفاوت زیادی با معنای پیشینی آن کرده ولی بهدنبال میبینید زیاد بیربط هم نیست.
برویم سراغ تعریفوتمجید پورتفولیو:
«پورتفولیو دستهای از کارها، پروژهها، برنامهها، محصولات و یا محصولات آموزش سئو در مشهد یک بیزنس می باشد که در کنار هم مدیریت میشوند و مقصود یکسانی را دنبال میکنند»
در شرایطیکه بخواهیم به لهجه خیلی بی آلایشتر بگوییم، پورتفولیو به گروهای از یکسری جزء در کنار هم گفته میگردد که این اجزا میتواند سهام برای سرمایهگذاری باشد، مال باشد یا پروژههای یک شرکت والا که با هدفهای خاص اقتصادی به صورت یک پکیج در می آیند.
از جمله در حالتی که تعدادی پروژهی در اکنون اعمال در یک شرکت را کنار هم قرار دهیم، یک پورتفولیوی پروژه تولید می شود. همچنین در حالتی که یکسری سهم متفاوت در بورس بخریم، یک سبد یا پرتفوی سرمایهگذاری تشکیل دادهایم. در این صورت، قابلیت و امکان بهتر مدیریت کردن آنها نیز فراهم میگردد.
مثلا ویژگیهای اساسی یک پورتفوی استاندارد این میباشد که اجزای آن امکان اندازهگیری داشته باشند. یعنی ما نباید پارامترهای کیفی و غیرقابل محاسبه را وارد پورتفو کنیم؛ به عنوان مثال تعداد سهامهای خریداری شده در بورس، بها سهام، تعداد محصولات تولیدی کارخانه و تعداد پروژههای یک شرکت قابلیت اندازهگیری و مقایسه دارند و با کنار هم قرار دادن آنان میقدرت یک پرتفولیو تشکیل داد.
علاوه بر آن، اجزای پورتفولیو می بایست به صورت متمرکز و برای رسیدن به هدف نهایی چیده شوند و کلیهی آنان در یک مسیر جنبش کنند. به عنوان مثال در صورتیکه غرض یک کارخانه صادر کردن محصولاتش به خارج از کشور است، باید یک پرتفولیوی محصول را تشکیل دهد که اجزای آن دربرگیرنده محصولاتی باشد که به درد صادرات میخورند و اصولا امکان صادر کردن آنها وجود دارااست.