سفارش تبلیغ
صبا ویژن

محتوای زرد یعنی چه؟

از وقتی رسانه‌ها شکل گرفتند، دنیای بشر‌ها لبریز شد از محتواهای جور و واجور؛ از خبرها متعدد گرفته تا مطالب درگیر‌کننده و آموزشی، هر روز جلوی چشم ماست. این اطلاعات، خبر ها و محتواها در عین اینکه می‌توانند اثر گذار باشند و دغدغه‌های ما‌را برطرف کنند، گاهی نه تنها هیچ کمکی نمی کنند، بلکه ذهن‌مان را لبریز می‌کنند از مسائل سطحی و به درد نخور که دانستنشان هیچ نفعی برای ما ندارد. این اطلاعات نادرست و محتواهای سطحی میتوانند ما را به غلط بیاندازند و مبتلا پیچیدگی کنند تا نتوانیم واقعیت را ببینیم و تشخیص دهیم.

 

به‌این تیترها دقت نمایید:

 

«خلق و خوی توهین آمیز بازیکن تیم پاری‌سن‌ژرمن»

 

«5 نکته‌ی طلایی برای کاهش وزن جادویی»

 

«قرار ملاقات مشکوک آقای نماینده»

 

بله دوستان؛ ما قرار می باشد در‌این نوشته‌ی‌علمی آموزش سئو مشهد درباره محتوای زرد کلام کنیم! محتوایی سطحی و گوشه‌ای که هیچ ارزش افزوده‌ای برای کاربر ندارد.

 

ولی بیایم صد درصد منفی هم نگاه نکنیم؛ در هر صورت ممکن است این نوع از محتوا هم کارکرهای مثبتی داشته باشد. ولی بهتر می‌باشد که ما توان تشخیص محتوای رنگ زرد را از سایر محتواها داشته باشیم. به عنوان یک استفاده کننده، ما هر روز با شبکه‌های اجتماعی، نشریات و رسانه‌های متفاوت سروکار داریم و در صورتیکه نتوانیم خبرهای حقیقی و واقعی و درست را از حاشیه‌ها و اطلاعات نادرست تشخیص دهیم، ممکن هست به اختلال بر بخوریم.

 

محتوای زردرنگ

 

 

علاوه بر آن به عنوان یک مارکتر و هر که آموزش سئو در مشهد دستی در بازاریابی به خصوص دیجیتال مارکتینگ داراست، می بایست بدانیم چه محتواهایی زرد محسوب میشوند تا هم تشخیصشان دهیم و هم در دام این نوع از ایجاد کرد محتوا نیوفتیم! چرا‌که استعمال از محتوای زردرنگ قادر است به استحصال و کارها هم زخم بزند که اینک در این نوشته‌علمی قرار می باشد بیشتر درباره‌اش سخن بزنیم.

 

حالا برویم سراغ اصل نوشته‌ی‌علمی...

 

محتوای زرد یعنی چه؟

برای اینکه بفهمیم ابدا محتوای زردرنگ چیست و به هیچ وجه این عبارت از کجا میاید، ما یحتاج می‌باشد که با پیشینه‌اش آشنا شویم. تاریخچه‌ی محتوای زردرنگ، به پیدایش پدیده‌ای به اسم «ژورنالیسم رنگ زرد» یا Yellow Journalism می‌رسد. هم اکنون روزنامه‌نگاری رنگ زرد از کجا آمده؟ در میانه دهه 1890 در نیویورک، نویسندگان مشهوری به اسم ویلیام راندولف هرست و ژوزف پولیتزر از تعدادی تکنیک‌های نوشتاری در خبرنامه‌های خود استعمال می‌کردند. هرست از خبر نامه نیویورک ژورنال و پولیتز از روزنامه نیویورک ورلد، در دو خبرنامه‌ی مالامال رقابت شغل می‌کردند که رقیب سرسختی در دنیای انتشار محسوب می‌شدند و دائم برای اینکه جای بیشتری میان مخاطبان پیدا کنند، مجموع تلاششان را می‌کردند.

 

در آن فرصت، طبقه پرسنل، بیشترین نصیب از مردمی بودند که رسیدگی داشتند و با یک یا دو سنت می‌توانستند مجله بخرند. در همین شرایط، ویراستاران تصمیم گرفتند رغبت مردم به انتخاب از روی هیجان را آزمایش کنند و برهمین اصل تغییراتی در تیترها و موضوعات مجله‌ها به وجود بیاورند. آنها تصمیم گرفتند که از تیترهای والا، قصه‌های روایی، تصاویر جلب توجه کننده، شایعات و رسوایی‌ها به کارگیری کنند. به عنوان کردن ساده‌تر، آن‌ها دست به تحریف و احساساتی کردن خبر‌ها می‌زدند تا بیشتر دیده شوند.

 

به ندرت خبرنامه‌ها و نشریات برای فروش بیشتر، به همین سمت رفتند و خبرنامه‌نگاری زرد شکل گرفت. این «زرد» بودن از نام یک کاراکتر پر اسم و رسم کمیک‌استریپ به نام «بچه‌ی رنگ زرد» گرفته شده که در نیویورک در آن زمان پر اسم و رسم شده‌بود و به عنوان ضمیمه‌ی یک خبرنامه منتشر می‌شد. رنگ کاغذهای این کمیک استریپ هم زرد بود.

 

ژورنالیسم زرد رنگ

خبرنامه نگاری رنگ زرد، نوعی از مجله نگاری است که غرض اصلی آن، جلب اعتنا و در منفعت کسب درآمد بیشتر می باشد. به همین برهان خیلی ماهر و معتبر به حیث نمی‌رسد حتی خیلی از افراد آن را فاقد اخلاقیات و استاندارد می دانند. این ادعا خیلی هم بی‌طریق نیست چون تنها چیزی که تولید محتوای زرد رنگ را از حرفه‌ای بودن غیر وابسته می‌کند، همین عدم صداقت در جهت رسیدن به سود هست.

 

نشریه زرد رنگ با انتشار محتوای رنگ زرد، تمرکزش روی گوشه نگاری و احساسات مردم هست. محتوای عامه‌پسند و سطح زیر با تیترهای رنگی و گران قدر می‌سازد و منتشر می‌کند و هدفش جذب کاربر به هر عذروبهانه‌ای می‌باشد! مجله زردرنگ در تشکیل داد و انتشار اخبار، سوگیری دارد و اخبار در این رسانه‌ها سوای اعتبار سنجی، پخش میشود. این موقعیت اغلب هم در حیطههای سیاست، سینما و ورزش پررنگ‌تر از سایر حیطههاست.

 

به‌این سوال می‌رسیم که اصلا چرا محتوای زردرنگ اینقدر طرفدار دارد؟ بله محتوای زرد پر طرفدار می باشد و نمی‌توان این حقیقت را نادیده گرفت. بارها برای خودمان پیش امده که اکسپلور اینستاگراممان را باز کرده‌ایم و یک عکس جنجالی یا یک تیتر رنگی، توجهمان را به خودش جلب کرده و روی آن کلیک کرده‌ایم. محتواهای زرد چون اغلب با هدف جلب دقت حداکثری ساخت‌و‌ساز می‌شوند، با استفاده از تکنیک‌های روانشناسی، دست میگذارند روی احساسات و احساس کنجکاوی افراد و گاهی با ایجاد ابهام و گاهی با دهانزد‌پراکنی تلاش می‌کند اعتنا مردم را به خود جلب کند.

 

البته در حالتی‌که بخواهیم معنای محتوای رنگ زرد را به لهجه خودمانی‌تر و عامیانه‌تر تعریف کنیم، محتوای زرد همان تیترهای بولد و خبرهای عجیب غریب میباشند که صرفا می‌خواهند جلب توجه کنند! مسلما در حین روز با نمونه‌هایی از محتوای زردرنگ در شبکه‌های اجتماعی راز و کار داشته‌اید. برای مثال در پست‌‎های اینستاگرام، در اینستاگرام هم قطعا عکس بشر‌های تعجب کرده یا در حال جیغ را روی کاور ویدیوها دیده‌اید! این نوع محتواها معمولا یا در اکنون بزرگ نمایی یک زمینه هستند، یا دارا‌هستند درباره یک گوشه سخن می‌زنند.